В тепличному блоці університету є в наявності розсада наступних овочевих рослин.

Ранні сорти томатів:

Санька – ультраранній сорт вегетаційний період від сходів до початку збору 80-90 днів, плоди округлої форми, червоні 100-110 гр., кущ висотою 40-60см/

Волгоградський 323 – ранній вегетаційний період від сходів до початку збору 95-100 днів, кущ 45-50 см, плоди круглі червоні 90-100 гр.

Золоте руно – вегетаційний період від сходів до початку збору 95-100 днів, низькоросла форма куща, плоди щільні циліндрічні, помаранчево-червоні 60-70 гр.

Ляна – ультраранній сорт вегетаційний період від сходів до початку збору 85-90 днів, стійкий до пошкодження хворобами, плоди червоні «баночки», 70-80 гр.

Лагідний – ранньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до початку збору -113-115 днів. Кущ детермінантний, прямостоячий, висотою 50-52 см. Плоди сливоподібні, темно-червоного кольору, масою 50-80 г.

Толстой F– індетермінантний гібрид, вегетаційний період від сходів до початку збору - 105-110 діб, плоди округлі червоні масою 100-150 гр.

Рома – середньоранній детермінантний сорт, плоди сливоподібної форми,  середнього розміру, червоного кольору, масою 70-80 гр., особливістю їх є щільність і мала кількість насіння.

Середньостиглі сорти томатів:

Новічок – делікатесний середньоранній сорт для справжніх гурманів. Вегетаційний період від сходів до початку збору – 110-127 днів. Кущ компактний висотою 50-65 см, плоди червоні, щільні овальної форми.

Гібрид Тарасенка 2 – (круглі з «носиком») Високорослий кущ до 2м. М’ясисті насиченого червоного кольору, щільні. Маса одного плоду до 100 гр.

Гібрид Тарасенка 3 – Середньоранній 105-110 днів. Плоди яскраво червоні округлої форми, високоврожайні масою 80-100 гр. Рослина детермінантна висотою 2.5-2.7 м. Має розтягнутий період плодоношення.

Чері – дрібноплідні, масою 15-35 гр.

Апельсин – середньопізній вегетаційний період від сходів до початку збору 125 днів. плоди 120-150 гр, помаранчеві, солодкі. Сорт салатний.

Пізні сорти томатів:

Де-Барао – високорослі висотою 2-2,5м, грона з овальними масою 100-120 гр., рожево-малиновими плодами. Особливістю є те, що сорт може плодоносити в затінених місцях саду, городу чи загорожі.

Жираф – пізньостиглий 130-140 днів, високорослий 2-3 м, плоди помаранчево-зеленого кольору, округлої форми, масою 100-110 гр.

Волгоградські 5/95 – середньопізній- 116-126днів, урожайний, лежкий. Кущ штамбовий, середньорослий. Плоди масою - 100-120 гр.

Анжела-гігант – пізньостиглий – 120-130 днів. Кущ високорослий 150-250 см. Плоди рожевого кольору, великі, м’ясисті, солодкі, сипкі масою від 300 до 500 гр.

Де-барао Чорний принц – рослини міцні, високорослі. Плоди солодкі, коричневі, сливоподібні. З однієї рослини можливо отримати 3-4 кг. плодів.

Де-барао червоні – Червоний гігант (червоні салатні) – середньопізній сорт зі сливоподібними плодами середнього розміру, масою 70-100 гр. Плоди солодкі з кислинкою, м'ясисті, щільні, добре лежать і зберігаються. Сорт високорослий (2-3 м).

Червона салатна – середньопіздній сорт, висотою 1.5-2м, рожево-малинового кольору, м’ясисті, солодкі масою 400-1200г.

Капуста:

Дитмаршер Фрюєр – середньорання, період від сходів до технічної стиглості 85-90 днів. Середньої щільності масою до 1,5 кг.

Капуста рання Димерська – рання, період від висадки розсади до технічної стиглості 55-65 днів. Головки масою 0,9-1,2 кг.. Стійка до розтріскування.

Козачок F1: – рання, період від висадки розсади до технічної стиглості 45-55 днів. Головки округлої форми масою 1,2 -1,7 кг.

Харківська зимова – пізньостиглий сорт, період від висадки розсади до технічної стиглості 105-115 днів.  Високоврожайний. Головки округлі, щільні, вагою до 4–4,5 кг. Відзначаються високим вмістом сухих речовин 8,63 % і цукру 5,25 %.

Тюркіз – пізньостиглий сорт. Вегетаційний період 150-160 днів від всходів до технічної стиглості. Середня маса головок 2-2,5 кг. Призначений для довготривалого зберігання та квашення.

Огірки:

Зозуля F1 – Ранньостиглий довгоплідний сорт . Час дозрівання плодів 46-48 днів; довжина огірків до 24 см; плоди подовжені, темно-зелені зі слабкою горбкуватістю; врожайність від 18 до 30 кг на 1 м²; Дуже смачні та хрусткі салатні огірки в основному використовуються в свіжому вигляді.

Огірок Джерело – належить до середньостиглих сортів, переважно з жіночім типом цвітіння. Плодоносити починає на 45-у добу після появи сходів. Зеленець відрізняється правильної подовжено-овальною формою, довжиною 11-12 см, кожен важить 70-80 г. Підходить для свіжого вживання, можна консервувати і солити.

Огірок Конкурент –  ранньостиглий сорт огірка, рекомендований для засолювання , консервації, і для вживання в свіжому вигляді Плоди огірка довгою 9-12 см, середня маса плодів – 70-90 гр.

Перець:

Подарунок Молдови – середньоранній сорт. Рослина міцна, розлога висока. Плоди дуже великі, масою 150-180 г, товщина стінки 5-5,5 мм. Сорт лежкий і транспортабельний.

Перець гострий Кайєнський чилі – дуже пекучий сорт з високими кущами близько 100 см заввишки. Перчинки витягнуті, у красивій глянсовій оболонці. Від перших сходів до визрівання проходить 110-115 днів. Маса одного плоду – 30-40 г.

Жовтий Дивосвіт – середньоранній сорт. Висока врожайність. Період вегетації - від 70 до 80 діб. Кущ не вимагає підв'язки, штамбовий. Плоди мають кубовидну форму, масу - від 220 до 270 грам, темно-зелений колір - в технічній стиглості, яскраво-жовтий - в біологічній. Призначається для вживання в свіжому вигляді і для консервування.

Контактні телефони: 068-72-67-205 та 068-217-43-27.